اطلاعات مورد نیاز
شما میتوانید برخی از مطالب مورد نیاز را در زیر پیدا کنید , در غیر اینصورت با پشتیبانی تماس بگیرید.
یکی از اموری که سازمان حج وزیارت جهت ایجاد رفاه و آسایش زائران محترم اعتاب مقدسه به اجرا می گذارد تحت پوشش بیمه قرار دادن زائران است که باتوجه به توافقات صورت گرفته با شرکت بیمه گر کلیه زائران اعزامی در قالب کاروانهای مجاز تحت نظارت سازمان حج و زیارت و عوامل اجرایی بدون در نظر گرفتن سقف سنی در موارد ذیل تحت پوشش بیمه قرار گرفته اند.
-
پرداخت غرامت فوت به هرعلت )عمرزمانی( به هریک از بیمه شدگان تا سقف مبلغ ۱۵۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال.
پرداخت غرامت فوت ناشی از حادثه به هریک از بیمه شدگان به مبلغ ۱/۸۵۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال
پرداخت غرامت نقص عضو یا از کار افتادگی دائم، کلی یا جزئی در اثر حوادث به هریک از بیمه شدگان تا سقف مبلغ ۱/۸۵۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال.
پرداخت هزینه های درمانی بستری بیمارستانی واعمال جراحی به علت بیماری یاحادثه تا سقف مبلغ ۱۵۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال
پرداخت هزینه های درمانی سرپایی وپاراکلینیکی به علت بیماری یاحادثه مانند انجام نوار قلب، رادیولوژی، آزمایشات، اورژانس ، گچ گیری و نظایر آن تا سقف مبلغ ۱۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال.
جبران خسارت وارده به بار همراه هریک از بیمه شدگان در مسیر تور تا سقف ۳/۰۰۰/۰۰۰ ریال.
جبران خسارت وارده به بار همراه هر یک از بیمه شدگان در طول مدت اقامت و درمسیر بازگشت تا سقف ۱۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال.
پرداخت هزینه های مربوط به نقل و انتقال بیمار یا مصدوم از عراق یا شهرهای ایران به شهر محل اعزام هر یک از بیمه شدگان به میزان ۱۵۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال از محل هزینه درمان.
پرداخت هزینه های درمانی و بیمارستانی ناشی از بیماری یا حادثه درخاک عراق تا سقف ۹۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال معادل ارزی آن.
پرداخت هزینه های درمانی بیمار یا مصدومی که به دلیل بیماری یا حادثه در بیمارستان بستری و تحت درمان قرار گرفته وبا نظر پزشک معالج خویش ترخیص گردیده )لیکن به منظور ادامه درمان حدا کثر تا مدت 90 روز از زمان وقوع بیماری یا حادثه( تا سقف ۱۵۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال.
پرداخت غرامت درمان و فوت بیمه شده ای که به دلیل بیماری یا حادثه در بیمارستان بستری و قبل از ترخیص در همان مرکز فوت نماید بدون در نظر گرفتن مدت پوشش بیمه ای از محل سقف تا مبلغ ۱۵۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال.
پرداخت غرامت خطرات مشمول این بیمه نامه حداکثر ظرف مدت یک هفته پس از دریافت کلیه مدارک و مستندات ارائه شده از سوی بیمه گذار یا شخص زیان دیده بر اساس تعهدات مندرج در بیمه نامه.
توجه: زائران محترم در صورت نیاز می توانند جهت دریافت خدمات بیمه های تکمیلی و بالاتر از تعهدات مندرج در بیمه قبل از سفر اعلام تا ترتیب اثر داده شود .
عراق یکی از کشورهای همسایه ایران است که به دلیل دارا بودن حرم های مطهر امامان معصوم بسیار در بین ایرانی ها محبوب است. سالانه افراد زیادی از کشورمان برای بازدید از حرم های موجود در این کشور به سمت شهرهایی نظیر نجف، کربلا و سامرا راهی می شوند. نکته ای که وجود دارد این است که با توجه به همسایه بودن این کشور با ایران اما برای ورود به آن داشتن روادید الزامی است؛ از همین رو در این مطلب درباره نحوه دریافت ویزای عراق توضیحاتی داده می شود . برای سفر به این کشور می توانید با خرید بلیط هواپیمای نجف خودتان را به سمت این شهر در عراق برسانید و بعد از آن تصمیم بگیرید که به کدام یک از شهرهای این کشور زیارتی می خواهید بروید.
مدارک لازم جهت اخذ ویزا :
-
برای دریافت ویزای عراق باید مدارک زیر را آماده و ارائه نمایید :
اصل پاسپورت با امضاء، با حداقل ۶ ماه اعتبار
حضور شخص متقاضی یا نماینده آن
داشتن صفحه خالی جهت چسباندن استیکر ویزا
پرداخت هزینه اخذ ویزا ( درحال حاضر 50 دلار می باشد )
نکات هنگام دریافت ویزا :
-
برای دریافت ویزای گروهی نیازی به حضور تمام افراد نیست، و یک نفر به عنوان نماینده کافی است.
کسانی که دارای ویزای گروهی هستند اجازه عبور انفرادی از مرز را ندارند و باید در تمام مدت زمان همراه کاروان باشند.
مدت زمانی که برای صدور ویزای عراق لازم است در صورتی که مدارک کامل باشد و مشکلی نباشد، ۴ روز کاری طول می کشد.
حتما توجه داشته باشید که با توجه به زمانی که توسط مدیر راهنمای شما در ترمینال اعلام می نمایند حتما در آن زمان حاضر باشید، در تمام طول سفر کارت شناسایی زائر باید به گردنتان باشد و در نگهداری آن دقت کنید.
در تمام مدت زمانی که در عراق هستید حتما توجه داشته باشید که ویزای عراق را همراه داشته باشید. تا جایی که باید، همیشه ویزای عراق خود را همراه داشته باشید. بر روی تمامی وسایلی که دارا هستید نام خودتان را بنویسید. همچنین سعی کنید از چمدان های قفل دار برای سفر خودتان استفاده کنید تا امنیت بیشتری داشته باشد.
در طول مدت زمانی که عراق هستید می توانید موبایل، دوربین یا دوربین فیلم برداری همراه خودتان داشته باشید، اما از بردن آن به داخل حرم ها و اماکن زیارتی ممنوع است.
** نجف اشرف **
یکی از شهرهای زیارتی عراق است که در استانی به همین نام واقع شده و به سبب وجود مزار شریف نخستین پیشوای شیعیان جهان حضرت علی (ع) از اهمیت بالایی برخوردار است. این شهر باحدود 563000 نفر جمعیت، در 77 کیلومتری جنوب شرقی کربلا و ده کیلومتری جنوب کوفه قرار دارد. وجود شهر باستانی حیره در مجاورت آن که تمدن درخشانی در تاریخ عراق دارد، از سابقه تاریخی این منطقه خبر می دهد.
وادی السلام در شمال و دریای خشك شده نجف در مغرب و صحرایی متصل به بادیه الشام که تا عربستان و اردن و سوریه ادامه دارد در مغرب آن واقع شده است. این شهر را از آن رو نجف نامیده اند که نسبت به زمین های مجاور بلند و به سبب آن که مستطیل شکل و یا دایره ای است، آب بر سطح آن جمع نمی شود. امروزه شهر نجف، همانند کربلا از دو قسمت شهر جدید و قدیم تشکیل شده است. شهر قدیم یا کهنه به چهار محله تقسیم می شود. 1) مشراق 2) براق 3) عماره 4) حویش.
شهر جدید در حدود سه دهه اخیر ساخته شده و از لحاظ شهرسازی نسبتاً خوب و زیبا با خیابان ها و کوچه های وسیع و صاف و فضاهای سبز فراوان است. شهر نجف اشرف و کوفه که در نزدیکی هم قرار دارد دارای اما کن زیارتی و تاریخی متعددی است که از مهمترین آنها میتوان به حرم امیرالمومنین علی(ع) ،قبرستان وادی السلام، مسجد سهله، مسجد کوفه، مسجد حنانه، مقبره های مسلم بن عقیل، هانی بن عروه، مختار ثقفی، صعصعه بن صوحان زیدبن صوحان، میثم تمار، کمیل بن زیاد نخعی، شیخ طوسی، علامه حلی، مقدس اردبیلی، شهید مصطفی خمینی و علامه بحرالعلوم اشاره نمود .
** کربلای معلی **
این شهر در صد کیلومتری جنوب غربی بغداد واقع شده است ومرکز استانی به همین نام است. کربلا، در غرب رودخانه فرات، برکناره صحرا و در میان منطقه ای آبرفتی است. شهر انبار در شمال غربی، شهر باستانیِ بابل در شرق، صحرای غربی در سمت غرب و شهر بحیره پایتخت بنی منذر در جنوب غربی آن قرار دارد.
کربلای معلی در دل خود حرم مطهر حضرت امام حسین(ع) و برادر با وفایشان حضرت اباالفضل العباس(ع) را جای داده و همواره بسیاری از مشتاقان زیارت را به سوی خود می کشاند واز این منظر از شهرهای مهم کشور عراق محسوب می شود. کربلا دارای اما کن زیارتی و تاریخی زیادی است که از مهمترین آنها می توان به حرم ابا عبدالله الحسین(ع) ،حرم حضرت عباس(ع) ، قتلگاه ،آرامگاه حبیب بن مظاهر،تل زینبیه، آرامگاه سید ابراهیم مجاب،خیمه گاه،مقام حضرت مهدی)عج( ،آرامگاه دو طفان مسلم اشاره نمود.
** کاظمین **
کاظمین از شهرهای مهم کشور عراق است که در مجاورت شهر بغداد سمت غرب رودخانه دجله قرار دارد و از لحاظ اداری تابع شهر بغداد است و مناره های طلایی آن از داخل شهر بغداد نمایان است. امروزه، این شهر به سبب توسعه بغداد به آن وصل شده است. از آن جا که این شهر در حدود یك کیلومتری رود دجله واقع است، آب و هوای نسبتاً معتدلی دارد و میزان بارندگی آن در سال زیاد است. گاهی نیز بادهای تندی در این منطقه می وزد و سیلاب عظیمی راه میافتد. به دنبال این تغییر آب و هوایی، دجله نیز طغیان میکند و مزرعه های اطراف را به کام خود میکشد و گاهی هم شهر را دچار آسیب جدی و تخریب می کند. بارها در طول تاریخ، این شهر با بادهای تند، تگرك و باران های سیل آسا و هم چنین زلزله های مخرب روبه رو بوده است. سابقه تاریخی کاظمین در جوار بغداد به عصر ساسانیان می رسد. در این زمان، حاشیه بغداد به تسوج معروف بود که بعدها کاظمین به جای آن شکل گرفت. در جنگ نهروان به سال 37 ق به دستور امام علی (علیه السلام) شهیدان جنگ را در این مکان به خاك سپردند که آن را مقبره الشهداء نامیدند.
در عصر عباسی، به هنگام توسعه و احیای بغداد و انتخاب آن به عنوان پایتخت، این قبرستان به شونیزی معروف بود و خلیفه منصور آن جا را برای دفن بزرگان و خاندان عباسی در نظر گرفت و از آن پس به نام گورستان قریش شهرت یافت. از زمانی که بغداد به عنوان پایتخت انتخاب شد، این منطقه حاصل خیز با آب وهوای مطلوب و باغ های پرمیوه به عنوان تفریح گاه خلیفه های عباسی مورد استفاده آنان قرار گرفت.
شهر کاظمین دارای اماکن زیارتی و تاریخی متعددی است که از مهمترین آنها میتوان به حرم امام موسی کاظم (ع) و امام جواد(ع) ، مسجد صفوی، آرامگاه خواجه نصیرالدین طوسی، آرامگاه شیخ مفید وآرامگاه سید مرتضی و سید رضی اشاره نمود.
** سامرا **
شهر سامرا در کرانه شرقی رود دجله، 120 کیلومتری شمال بغداد میان راه بغداد تکریت، حد فاصل روستای کرخ فیروز یا کرخ یاجدّا در شمال، و قریه مطیره در جنوب، قرار دارد. زمانی سامرا مرکز استان صلاح الدین بوده، وقبل ازآن (خلافت عباسی بین221 تا 276 قمری) پایتخت عراق بوده که از شرق به استان تمیم (کرکوك) ، از شمال به نینوا، از غرب به استان الانبار، و از جنوب به بغداد محدود می شود. جمعیت امروزه آن حدود 150 هزار نفر می باشد، این شهر سامره، سامراء، سامراه، سُرّمن رأی، سرور من رأی، ساء من رأی، عسکر، زوراء، تیرهان و ناحیه مقدسه نامیده شده است.
سامرا نیز دارای اما کن زیارتی و تاریخی متعددی است که از مهمترین آنها می توان به حرم امامین عسکریین(ع) ، سرداب غیبت وآرامگاه ابراهیم بن مالك اشتر اشاره نمود.
توصیه های قبل از سفر
اگر مبتلا به بیماری خاصی هستید ، حتماً قبل از اعزام به پزشک خود مراجعه و ایشان را از سفری که در پیش دارید مطلع سازید.
به موقع جهت تزریق وا کسن مننژیت (از نوع جدید) اقدام و به منظور اثرگذاری ، حداقل 10 روز قبل از خروج از کشور تزریق نمایید.
یکی از علل گرفتار یهای تنفسی شایع در عراق ، ویروس آنفلوآنزا است . لذا تزریق وا کسن آنفلوانزا به ویژه در بیماران مزمن توصیه میشود.
خانمها حتماً قبل از تشرف به زیارت ، به پزشک متخصص زنان مراجعه و از نظر تنظیم عادت ماهانه ، خود را آماده نمایند.
در صورت وجود مشکل در دندان ها به دندانپزشک مراجعه و آن را درمان کنید تا در سفر دچار مشکل نشوید.
اعتیاد در کشور عراق جرم است. ا کیداً توصیه میشود که افراد معتاد قبل از ترک اعتیاد، عازم سفر دسته جمعی نشوند، چون مشکلات بسیاری گریبانگیر آنان و همراهانشان خواهد شد .در این خصوص مرکز پزشکی حج و زیارت، دارویی در اختیار ندارد که بتواند عوارض بسیار شدید قطع ماده مخدر آنان را درمان کند.
در کلیه جلسات آموزشی گروه خود ، شرکت موثر داشته باشید.
عزیزانی که در ایران داروهای تخصصی، استفاده میکنند . حداقل برای مدت 15 روز آن را تهیه و به همراه داشته و در نگهداری صحیح آن کوشا باشند.
آمادگی لازم، در زمینه های مختلف مسافرت ( زیارت ) نظیر پیاده روی ( آمادگی جسمانی)، زندگی جمعی، مسافرت های چند ساعته با اتوبوس، خاموشی (قطع برق) و ....
توصیه می شود هیچگونه مواد غذایی پخته شده را جهت مصرف در طول مسیر به همراه نداشته باشید
وسایل و ملزومات سفر :
علاوه بر لباسهای شخصی خود ، توصیه میشود وسایل ذیل را به همراه داشته باشید :
حوله ( ترجیحاً از حوله هتل استفاده نشود) ، لباس زیر به میزان کافی ، مسواک ، خمیر دندان، نخ دندان ، شانه ،ناخنگیر و لیوان اختصاصی .
عینک طبی اضافه، بند عینک ، شامپو، صابون حمام، صابون مایع جیبی، اسپری ضد عفونی دستها ،کرم یا لوسیون ضد آفتاب ( برای کسانی که به آفتاب حساس هستند)
همراه داشتن لباس های گرم در فصول سرد و لباسهای نخی و خنک در فصول گرم .
داروهای اختصاصی به مقدار مورد نیاز (حداقل برای 15 روز)
ملحفه 2 عدد، روبالشی یکبار مصرف 5عدد.
ماسک پرسی یا جیبی حداقل 10 عدد.
توصیه های طول سفر :
الف ) از مبدا تا شهرهای زیارتی عراق :
جهت حفظ آرامش خود و دیگران در سفرهای زمینی حداقل یک ساعت قبل از موعد مقرر و در سفرهای هوایی حداقل سه ساعت قبل از موعد مقرر در ترمینال مربوطه حضور یابید.
با توجه به مدت زمان انتظار در سالن های انتظار ترمینال، مراقب باشید تا دچار سرماخوردگی نشوید ( به ویژه فصل زمستان )
افرادی که در مسافرت با اتوبوس دچار مشکل میشوند از مصرف غذای سنگین پرهیز و یک ساعت قبل از حرکت یک عدد قرص ضد تهوع ( دیمن هیدرینات) مصرف نمایند.
در طول مسیر ، در صورت نیاز به خرید چای ، تنقلات، چیپس ، پفک ، لواشک ، کیک و یا .... به بهداشتی بودن آن دقت و از خرید مواد غذایی روباز و فله ای و فاقد مشخصات جداً خودداری نمایید.
در زمان خداحافظی با بدرقه کنندگان تلاش کنید از روبوسی ، دست دادن و در آغوش گرفتن آنان ، دوری نمایید.
در طول سفر ، دمای درون اتوبوس را با هماهنگی مدیر محترم به شکلی نگه دارید که حین پیاده شدن از اتوبوس دچار سرماخوردگی نشوید و حتماً بر تهویه مستمر اتوبوس تأ کید نمایید .
در طول سفر ، ضمن تأ کید بر رعایت بهداشت فردی و خودداری از تماس دست با دهان ، چشم ها و بینی ، توصیه میشود دست های خود را با مایع ضدعفونی کننده ، بشویید.
کشیدن سیگار در اماکن مسقف باعث آلودگی محیط و تهدید سلامت سایر مسافرین به ویژه سالخوردگان ، کودکان و بیماران خاص میشود.
مصرف هرگونه مواد غذایی در بین راه باید در حد نیاز و باتوجه به شرایط سنی و جسمی شما باشد ( به ویژه بیماران دیابتی و فشارخونی )
در طول سفر از رفت و آمد غیر ضروری و باز و بسته نمودن شیشه های اتوبوس ، خودداری نمایید.
از منبع های آب آشامیدنی سرراهی ، غیر قابل اعتماد ، مشکوک و غیر بهداشتی جداً خودداری نموده و از لیوان آبخوری های عمومی به هیچ وجه استفاده نکنید.
در طول مسیر فقط از دستشویی های بهداشتی که توسط عوامل شرکت محترم شمسا و مدیران کاروان توصیه میشود استفاده نمایید .
از آنجا که سبزیجات و انواع سالاد یکی از مهمترین راه های ابتلا به بیماری خطرناک وبا میباشد ، توصیه میشود حتی المقدور از خوردن سبزیجات خودداری گردد و یا از شستشو و ضد عفونی آن مطمئن شوید .
میوه ها را قبل از مصرف ، کاملاً شسته و در صورت امکان ضدعفونی نموده و پس از پوست کندن ، مصرف نمایید.
توصیه میشود جهت سرو ناهار و شام در بین راه ، حتماً آن را در رستوران مربوطه و به صورت گرم مصرف و از انتقال آن به اتوبوس خودداری نمایید .
در طول مسیر ، رعایت نظافت اتوبوس و دفع صحیح زباله، که نشان دهنده شخصیت ایرانی و اسلامی است رعایت گردد.
در استراحتگاههای شهر مهران، توصیه میشود جهت استراحت حتماً از ملحفه شخصی، روبالشی شخصی، ظروف وسفره یکبار مصرف استفاده نمایید.
آب معدنی در باز نشده که توسط مدیر کاروان توزیع میشود به همراه ببرید تا در طول مسیر از آن بنوشید.
ضمن مراقبت از وسایل خود به هنگام جابجایی آنها توسط متصدیان گاری ها ، بر حفظ آرامش و سلامت جسمی و روحی خود دقت کنید.
در سالن های بازرسی، گذرنامه و بین آنها، ضمن رعایت صبر و تحمل، نظم و نوبت زائرین بر حسب مانیفست، بر حفظ آرامش و سلامت جسمی و روحی خود تأ کید میشود.
در نقطه صفر مرزی ( قبل از ورود به خاک عراق) از دستشویی و توالت های بهداشتی تعبیه شده ، حتماً استفاده نمایید .
استراحتگاههای بین راهی عراق ، جهت برپایی نماز و صرف ناهار در نظر گرفته شده است ، ضمن رعایت مدت زمان تعیین شده، برمصرف به موقع غذای تهیه شده تأ کید فراوان میشود.
ب ) تشرف به شهرهای زیارتی و استقرار درهتل :زائر گرامی شما به عنوان نماینده محترم ملت مسلمان ایران هستید و عازم زیارت پاک ترین تربت ها می باشید . لذا دقت و توجه در رعایت شئونات اسلامی، بهداشت فردی و بهداشتی عمومی، امری شایسته، پسندیده و کاملاً ضروری است.
ج) توصیه های ویژه حرم های مطهر و اماکن عمومی :
مراقب جا ماندن لوازم و وسایل خود در اتوبوس و مکان ها اقامت و غیره .... باشید.
ضمن همکاری در جابجایی وسایل خود و همسفران به ویژه ناتوانان ، مدیریت حمل وسایل را به مدیر محترم راهنما و مسئولیت حمل آنها را به متصدیان گاریها بسپارید ، ولی یک نفر مراقب ساکها باشد.
در بدو ورود به هتل و به علت خستگی مسیرتوصیه میشود زائرین تا تعیین اتاق ها و تحویل کلیدها ، در لابی هتل نشسته و آرامش خود را کاملاً حفظ فرمایند.
شستشوی دست ها :
هریک از زائرین عزیز میبایست با رعایت اصول بهداشتی زیر ، نسبت به حفظ تندرستی خود، اقدام نمایند. دستها منبع مهم آلودگی های میکروبی ، ویروسی و غیره هستند. دست های خود را مرتب با آب و صابون مایع بشویید (بویژه قبل از مصرف هر نوع خوراکی یا آشامیدنی و نیز پس از خارج شدن از توالت ) و ناخن های خود را کوتاه و تمیز نگهدارید.
استحمام روزانه :
مسافرت های طولانی و زندگی در هوای گرم عراق ، باعث میشود بدن شما بیش از حد معمول عرق کند ( بویژه در افراد چاق) ، لذا حتی الامکان روزی یک بار حمام کرده و بدن خود را خوشبو نمایید. (حتماً قبل از استحمام، دمای آب را تنظیم فرمایید)
نظافت و شستشوی پاها :
بوی نامطبوع پای شما، دیگران را آزار میدهد، روزانه پاها و جورابهای خود را با آب و صابون بشویید ( موجب رفع خستگی ،التیام کمردرد و بهبود ترک پا میشود )
نظافت لباس :
لبا سهای خود را ( به ویژه لباس های زیر) مکررًا تعویض نمایید.
بهداشت دهان و دندان :
هربار بعد از غذا خوردن مخصوصاً در شب و قبل از خوابیدن، دندان های خود را نخ کشیده و مسواک بزنید.
مرکز پزشکی حج و زیارت در عتبات عالیات، خدمات دندانپزشکی نداشته و بیمارستانهای عراق در حد کشیدن دندان، اقدام مینمایند.
بهداشت غذا خوردن :
قبل و بعد از خوردن غذا، حتماً دست های خود را با آب و صابون مایع بشویید.
پرخوری نکنید و ا گر تحت رژیم خاصی هستید (قند، فشارخون و چربی) آن را رعایت کنید.
به هیچ وجه از بیرون کاروان به ویژه دست فروشها و اما کن غیر بهداشتی، غذا، شیرینی جات، بستنی، آبمیوه و .... تهیه ننمایید.
باقیمانده غذا را در اتاق نگه ندارید و از غذای مانده استفاده ننمایید .
سعی کنید به هنگام غذا خوردن، صحبت نکنید.
از شیر و مواد لبنی به مقدار کافی مصرف نمایید.
مصرف زیاد نوشابه ، چای پررنگ ، موز نارس و گوشت زیاد موجب یبوست میگردد.
حتماً میوه ها را قبل از خوردن شسته و پس از پوست گرفتن ، مصرف نمایید.
غذا را آهسته بخورید و آن را خوب بجوید تا ایجاد سوء هاضمه و نفخ نکند.
در مصرف مواد غذایی و آشامیدنی که به عنوان نذری بین مسیر و خیابانها توزیع میگردد، نهایت دقت را داشته باشید.
زائرین مبتلا به بیماری قند از پرخوری و مصرف نوشابه ، آب میوه های صنعتی ، عسل و مواد شیرین اجتناب کنند.
زائرین مبتلا به فشار خون یا چربی خون بالا، از مصرف غذاهای چرب یا نمک دار اجتناب کنند.
افرادی که مبتلابه نارسایی کلیه یا دیالیز میشوند ، باید در مصرف گوشت قرمز ، شیر ومیوه که مملو از پتاسیم است ، حد تعادل را رعایت نمایند.
بهداشت آشامیدن :
از لیوان مخصوص خود استفاده و از بطری آب بهداشتی که همراه دارید ، بنوشید.
از منابع آب آشامیدنی سرراهی استفاده نکنید.
از نوشابه های گازدار زیاد استفاده نکنید (سعی کنید از آب یا دوغ کم نمک استفاده کنید)
از نوشیدن آب خیلی سرد و چای خیلی گرم پرهیز نمایید.
بهداشت اتاق ها و محل اقامت :
در یک اتاق ممکن است 3 یا 4 زائر اقامت داده شوند و نمیتوان از تراکم زائر کاست . لذا باید خود را با شرایط تطبیق دهید.
در اتاقها باید همیشه تهویه برقرار باشد (هوا از نقط های وارد و خارج گردد)
بهتر است از ملحفه های شخصی و روبالشهای شخصی استفاده و آنها را تمیزنگه دارید .
در نظافت اتاق کوشا باشید.
از رفت و آمد با کفش در اتاق ها خودداری نموده و از پتو یا ملحفه هتل به عنوان زیرانداز استفاده ننمایید .
جهت رعایت بهداشت اتاق ها و پیشگیری از تجمع حشرات، از بردن غذای پخته و .... به داخل اتاق، خودداری فرمایید.
با استفاده درست و به موقع از سیفون، هوا کش، وسایل گرمایی و سرمایی و رعایت نظافت دستشویی و توالت، شخصیت ایرانی اسلامی را نشان دهیم.
زباله را در سطل کیسه دار و درب داری که در اتاقتان هست، بریزید و هنگام خروج از اتاق آنها را به بیرون انتقال دهید.
بعضی زائرین تا نیمه های شب، وقت خود را به زیارت و عبادت، سپری میکنند، لذا وقت خواب و استراحت خود را به نحوی تنظیم نمایند که موجب مزاحمت هم اتاقی ها نشوید.
در استفاده و یا عدم استفاده از کولر، رعایت حال دیگران را بنمایید.
در برخورد با هر کمبودی در هتل، بدون هیچ درگیری، مدیر کاروان را در جریان بگذارید تا ضمن حفظ آرامش روان خود و دیگران ، بیشترین بهره مندی های معنوی نصیبتان گردد.
قطع برق در شهرهای عراق زیاد به چشم میخورد، توصیه میشود در صورت قطع برق در شب ها به ویژه در راهروها و پلکان، تا روشن شدن لامپ ها، از جای خود حرکت نکنید.
در استفاده از آسانسورها ضمن رعایت ظرفیت تعیین شده، در صورت قطع برق، آرامش خود را حفظ و از طریق زنگ اضطرارای ، عوامل هتل را با خبر نمایید.
در حین پرکردن فلاکس ها، به جوش بودن آب و تمیز بودن فلاکس نهایت دقت را بنمایید.
نظافت هتل ، به ویژه محوطه های آن نظیر: سالن ملاقات یا لابی، سالن غذا خوری، راهروها، پله ها، آسانسورها و دستشویی های عمومی را رعایت کنید.
قبل از تشرف به حرم پای خود را شسته وجورابهای خود را تعویض نمایید.
به هنگام خروج، حتماً آب آشامیدنی به مقدار کافی، همراه داشته و از آن مرتب بنوشید.
همراه داشتن کارت هتل شماره تلفن مدیر و به خاطر سپردن نشان محل استقرار و جدا نشدن از جمع گروه ، خطر گم شدن را کاهش خواهد داد .
در ورود به اما کن زیارتی و محل های پر ازدحام حتماً از ماسک استفاده کنید و محل سجده خود را تمیز نمایید .
در فصول گرم خود را به طور مستقیم در معرض باد کولر و پنکه های حرم قرار ندهید.
با پای برهنه روی خاکها و ... حرکت نکنید.
مراقب جا ماندن وسایل خود در گیشه های امانات حرم مطهر ، مساجد و اماکن عمومی باشید .
وقت گرانبها و توان جسمی خود را در بازارگردی و خرید هدر ندهید.
از پرا کنده کردن ظروف یکبار مصرف ، قوطی های نوشابه و ظروف پلاستیکی در محیط ، جداً خودداری نمایید.
همواره در طول سفر با یکدیگر صمیمی و مهربان بوده و به همدیگر کمک کنید.
در اماکن پرجمعیت و پرازدحام از دیگران سبقت نگیرید و حتماً مراقب سلامتی و آرامش خود ودیگران باشید.
در ایست های بازرسی ضمن رعایت نظم و بردباری و نظافت فردی و عمومی بر حفظ آرامش و سلامت خود تأکید میشود.
توصیه های درمانی و دارویی :
استراحت کافی و به موقع ، گام مهمی درحفظ سلامت خود و آمادگی جهت زیارت ائمه اطهار(ع) است.
در صورت بروز بیماری و هر نوع ناراحتی در خود یا هم اتاقی هایتان ، آن را فوراً به مدیر راهنما اطاع دهید تا ایشان در اسرع وقت شما را به یکی از درمانگاههای مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر جمهوری اسامی ایران ، اعزام نماید.
در صورت مصرف همزمان داروهای دیگر ، حتماً پزشک خود را در جریان بگذارید.
از مصرف بی رویه دارو اجتناب نمایید.
همواره در طول سفر ، سالخوردگان و ناتوانان را همراهی نمایید.
در صورت بروز سانحه ، سریعاً مدیر راهنمای خود و یا پزشکان مرکز پزشکی حج و زیارت را در جریان انتقال مصدوم به بیمارستان های عراق ، قراردهید.
اقدامات درمانی در بیمارستان های عراق به عهده پزشکان همان بیمارستان ها است و پزشکان جمعیت هلال احمر تنها وظیفه نظارتی و پیگیری را انجام میدهند.
در صورت توصیه پزشکان به ادامه درمان در ایران ، تنظیم فرم ادامه درمان را از طریق مدیر راهنما پیگیری و به نکات درمانی ، تاریخ و روند مراجعه دقت کامل داشته باشید.
توصیه های ویژه بازگشت :
حفظ آرامش و با توجه به بستن ساک ها و تحویل و به موقع آنها .
کنترل تمامی لوازمات شخصی در اتاق ، حمام و دستشویی هتل ها .
عدم حمل بار سنگین
به مقدار دو روز داروهای مصرفی خود را در جیب نگه دارید تا در طول مسیر استفاده نمایید.
جهت سوار شدن به اتوبوس ، ضمن رعایت نظم ، صبر ، سرعت لازم ، آرامش خود را حفظ نمایید.
رعایت تمام توصیه های بهداشتی ذکر شده در خروج از مبداء به ویژه بهداشت فردی، تغذیه در اتوبوس، زائر سراها، میهمان پذیرها، رستوران و استراحت گاه های بین راهی .
پرهیز از روبوسی، مصافحه و در آغوش گرفتن استقبال کنندگان .
در زمان بازگشت به میهن و منزل، هفته اول با مصرف مایعات فراوان، غذای گرم و مقوی و استراحت کافی جهت پیشگیری از بیماری اقدام و در صورت بروز بیماری حتماً به پزشک خود مراجعه نمایید.
شماره تلفن درمانگاه های مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در عراق
ردیف | نام درمانگاه | نام شهر | محل |
---|---|---|---|
1 | شفا | کربلای معلی | هتل ضیوف الرحمن |
2 | ایثار | کربلای معلی | هتل الکرامه |
3 | ولیعصر | کربلای معلی | هتل هدی الوالی |
4 | ولایت | نجف اشرف | هتل النباء |
5 | باب الحوائج | کاظمین | هتل جنت الفردوس |
6 | آقا سید محمد | بلد | جنب حرم |
قیمت های سفیر آسمان ملل (ساملل) تضمین شده است , با اطمینان خرید کنید!
در سفیر آسمان ملل (ساملل) شما میتوانید تمامی هزینه های خود را به صورت آنلاین و از طریق کارت های بانکی پرداخت نمایید.
در سفیر آسمان ملل (ساملل) پرداخت های خود را به صورت آنلاین انجام دهید و از تخفیف چند درصدی آن بهره ببرید!